Cum citim factura

 1. Date de identificare interna a facturii si Cod-ul ATM pe care il puteti folosi la plata prin ATM a facturii sau la plata prin virament.
 2. Contul si Banca unde puteti achita factura prin virament bancar.
 3. Subunitatea la care sunteti arondat din punct de vedere geografic, adresa acesteia, telefoanele si numarul de fax pe care le puteti utiliza pentru a ne contacta.
 4. Informatii despre contor; indexele facturate si tipul indexelor ( citit/estimat).Va rugam sa verificati daca energia electrica estimata corespunde consumului dumneavoastra mediu lunar iar daca este cazul, sa solicitati actualizarea conventiei de consum la punctele noastre de relatii cu clientii .
 5. Date privind temeiul legal, nivelul accizei si cursul Euro utilizat pentru calcului accizei, conform prevederilor Codului Fiscal.
 6. Important ! Cand aveti o factura anterioara neachitata (RESTANTA), suma inscrisa in rubrica “Sold anterior” va fi diferita de “0”! Va rugam sa verificati rubrica “Sold anterior” si in cazul in care suma inscrisa este diferita de “0” sa achitati in termen cat mai scurt suma respectiva.La punctele noastre de incasare este cel mai sigur pentru ca banii sa fie inregistrati imediat in sistem si astfel se evita neplacerile cauzate de intreruperea furnizarii energiei electrice in caz de neplata! Daca faceti plata la Banca sau Oficiu Postal, luati in calcul ca banii ajung in sistemul nostru in interval de una/doua zile si utilizati la plata codul de bare, din talonul de plata, aferent soldului total. ( vezi explicatii coduri de bare talon de plata)
 7. Codul de bare(cod numeric de 36 cifre) ce trebuie scanat la plata la Banci,Oficii Postale, PayPoint/Zone pentru plata facturii.
 8. Zona de mesaje:. Va rugam sa cititi mesajele din aceasta zona, intrucat contin informatii importante pe care dorim sa vi le comunicam. Aceste mesaje se modifica periodic.
 9. Cand ati achitat in avans sau vi s-a emis o factura cu valoare negativa(in cazul in care consumul estimat a fost mai mare decat consumul real inregistrat de contor), vi se va compensa integral sau partial, factura curenta. In acest caz veti avea de achitat doar suma inscrisa in “Total de plata factura curenta” ( aceasta suma este cuprinsa in codul de bare utilizat la plata facturilor prin unitati bancare sau oficii postale– vezi zona 7).
 10. In rubrica “Alte Sume” sunt cuprinse taxele radio si TV.
 11. Informatii despre produsele si serviciile facturate.
 12. Datele importante pe care le puteti utiliza pentru identificarea dumneavoastra ca si client (Cod Client) sau a locului dumneavoastra de consum (NLC). Va rugam sa verificati datele contractuale si sa solicitati actualizarea lor la punctele noastre de relatii cu clientii .
 13. Numele clientului si adresa de corespondenta unde primiti factura; modificarea aceastei adrese se poate face de catre titularul contractului de furnizare la punctele noastre de relatii cu clientii .
 14. Seria si numarul fiscal al facturii; Data emiterii si data scadentei facturii.

Informatii referitoare la codurile de bare din talonul de plata